Fatih Şehit Muhammed Demir Anadolu Lisesi

Vizyon: Gençliğimizi Yükseltmek, Geleceğimizi Geliştirmek: Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin, ilkokulda ve ortaokulda kazandıkları yetkinlikleri geliştirmek suretiyle, millî ve manevi değerleri benimseyip hayat tarzına dönüştürmüş, üretken ve aktif vatandaşlar olarak yurdumuzun iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan, “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi”nde ve ayrıca disiplinlere özgü alanlarda ifadesini bulan temel düzey beceri ve yetkinlikleri kazanmış, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir mesleğe, yükseköğretime ve hayata hazır bireyler olmalarını sağlamak.

Misyon: Öğrencileri bedenî, zihnî, ahlâkî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı, Öğrencileri ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek yükseköğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamayı, Eğitim ve istihdam ilişkilerinin Bakanlık ilke ve politikalarına uygun olarak sağlıklı, dengeli ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını, Öğrencilerin öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini, Öğrencilere çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırmayı, Öğrencilerin dünyadaki gelişme ve değişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenebilmelerini, Öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak proje geliştirerek bilgi üretebilmelerini, Teknolojiden yararlanarak nitelikli eğitim verilmesini, Hayat boyu öğrenmenin bireylere benimsetilmesini, Eğitim, üretim ve hizmette uluslararası standartlara uyulmasını ve belgelendirmenin özendirilmesini amaçlar.

Başarılar: Okulumuz yeni açılan bir okuldur.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 08.30 - 15:40
Yabancı Dil: İngilizce Almanca
Servis Bilgisi: Var
Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi,Satranç, Hentbol, Voleybol, Futbol, Basketbol
Bilimsel Etkinlikler: Tübitat, Erasmus
Proje Çalışmaları: Tübitat, Erasmus, e-Twinninig
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-Twinninig

WEB - https://fatihsmdanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Fatih Mahallesi, 60 62. Sokak, Fatih Şehit Muhammed Demir Anadolu Lisesi Sitesi, No 2, Merkez Sivas

Yerleşim Yeri - Fatih Mah. 60-62. Sokak No:2 Merkez-Sivas

Ulaşım Otobüs

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Merkez´de yer almaktadır.