OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUAMMER GÜLMEZ' İN AÇILIŞ MESAJI.

13.09.2024 37

Kıymetli Veliler, Değerli Meslektaşlarım ve ülkemizin yarını sevgili gençler;

Yeni bir eğitim ve öğretim yılının heyecan ve coşkusu ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.

2024-2025 Eğitim – Öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.

Eğitim ve Öğretim; temelini veli, öğretmen ve öğrencinin oluşturduğu bir yapıdır.

Kıymetli veliler;

Bu yapının en önemli direklerinden biri sizlersiniz. Yapının sağlamlığı sizlerin çabasına, ilgisine ve bilgisine bağlıdır.

İşiniz kolay diyemem. Gençlerimizi etkileyen yüzlerce kaynağın olduğu günümüz dünyasında, çocuklarınızı isteğiniz doğrultusunda yetiştirmeniz oldukça zorlaşmıştır. Sosyal medyanın hüküm sürdüğü, popüler kültürün istila ettiği bir çağda yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmek bu nesli gelenekle geleceğe taşımak sanıldığı kadar kolay değildir.

Kıymetli Meslektaşlarım;

Bu yapının diğer önemli bir ayağı da sizlersiniz. “ Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır. Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinmez” diyor Henri ADAMS

Bilginiz, davranışınız ve fikirlerinizle gençlerimize tesir etmek zorundasınız.

Sizler sadece bilgi aktarıcısı değil, birer yetenek avcısı, birer gönül mimarısınız.

Unutmayın ki;  bir yeteneği keşfetmek, bir gönle dokunmak, bir kapı aralamak veya bir pencere açabilmek güzelleştirecektir dünyayı…

Ve siz sevgili gençler;

“Bir günü, diğeriyle ile aynı olan ziyandadır” diyor sevgili peygamberimiz.

Her yeni gün sizler için fırsatlarla, nimetlerle, kazançlarla gelir. İstifade etmek sizlerin elinde.

“Taşı delen suyun şiddeti değil damlaların sürekliliğidir” der İbn-i Sina.  Amacımıza giden yol iğne ile kuyu kazmak olsa da o kuyuyu kazmaktan vazgeçmemelisiniz.

Unutmayın ki amacınıza ulaşmak için hemen hiç vakit kaybetmeden harekete geçmelisiniz.

Güzel yarınların yaşanacağı, güzel ülkemde, hep beraber güzel günler görmek dileklerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Muammer GÜLMEZ