Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi Gezisi

31.05.2023 204

11-A şubesi öğrencilerimiz, Şube Rehber Öğretmenleri Sıraç Bey ve Felsefe Öğretmenimiz Ayşe Hanımla birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde kurulan Tabiat Tarihi Müzesine gezi düzenlediler.

Müzede Jeolojik örneklerden fosil örneklerine, bitki örneklerinden sulak ve kara ekosistemin temsilcilerine kadar yaklaşık 4 bin parça bulunuyor. Genelde Sivas yöresine ait örneklerin sergilendiği müzede ülkenin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından getirilen parçalar da yer alıyor. Kurulumu 2017 yılına dayanan Tabiat Tarihi Müzesinde öğrencilere Sivas'ın yanı sıra tüm Türkiye'nin jeoçeşitliliği ile biyoçeşitliliğine ait örnekleri tanıtmak ve tabiat sevgisini aşılamak hedefleniyor. Ülkemizde bir araştırma merkezine bağlı olarak kurulan ilk müze olma özelliğini taşıyan Tabiat Tarihi Müzesinin içerisinde milyonlarca yıl öncesine ait fosiller oldukça dikkat çekiyor.

#SivasHedefProjesi

@tcmeb